Medlemsbrev 2 - 2024

Kandidater til kredsstyrelsen, forflyttelsesaftale i Brønderslev laves om og Jammerbugt Kommunes arbejde med planstrategien

Generalforsamling
Som jeg skrev om i det sidste medlemsbrev, så nærmer generalforsamlingen sig. Der er pt 5 kandidater, der har ønsket at stille op til kredsstyrelsen, og som har ønsket at få deres kandidatur præsenteret i det blad, der udsendes sammen med den skriftlige beretning. De 5 kandidater er identiske med den siddende kredsstyrelse, men nye interesserede er fortsat velkomne til at stille op. Hvis du vil høre mere om det, så kontakt formanden på telefon 40 30 35 62 eller på mail Kitr@dlf.org senest den 27. februar.
Tilmelding senest den 2. marts direkte på mail til 150@dlf.org eller på telefon 98 80 10 33. Du kan også tilmelde dig hos din tillidsrepræsentant.


Forflyttelsesaftale for lærere – Brønderslev
Gennem de seneste mange år har vi i Brønderslev Kommune haft en forflyttelsesaftale, hvor vi sammen med forvaltningen har samarbejdet om, hvordan dette kunne foregå med størst mulig hensyntagen til skolerne, de berørte lærere og kommunen. Aftalen har fungeret til både kommunens og kredsens tilfredshed, og vi har løbende tilrettet den efter de aktuelle forhold. Til vores store undren er denne aftale blevet sagt op med begrundelsen, at kommunen vil have en procedure, som gælder for alle medarbejdere, dette på trods af, at vi ikke er ansat under de samme vilkår. Tilbage er så at håbe, at man snarest får lavet en ny, og at man får inddraget medarbejderrepræsentanterne i, hvordan en sådan aftale kommer til at se ud.

Brønderslev
I mange år har det været kutyme, at lederne i kommunen orienterede tillidsrepræsentanten i forbindelse med, at kolleger blev kaldt til samtale.
Efter vejledning fra Kommunernes Landsforening har man i Brønderslev Kommune besluttet at indskærpe over for lederne, at disse oplysninger ikke må tilgå TR.
Det, synes vi, er rigtig ærgerligt, da det betyder, at TR ikke selv kan være opsøgende i forhold til at spørge, om man har brug for en bisidder.
Der skal herfra lyde en opfordring til, at man henvender sig til sin TR, hvis man bliver indkaldt til en samtale. TR har, som en del af TR-uddannelsen, fået undervisning i, hvordan de kan bistå kolleger professionelt og korrekt i forbindelse med samtaler og sygefraværsforløb. Desuden kan man altid kontakte kredsen for bistand i forbindelse med tjenstlige samtaler.

Jammerbugt
Planstrategi ’23 – Fælles frem mod 2035
Alle kommuner skal – inden udgangen af første halvdel af den kommunale valgperiode – have udarbejdet en planstrategi.
I Jammerbugt kommune er denne nu offentliggjort – og det fortsatte arbejde kommer denne gang til at foregå på en anden måde end tidligere. HovedMED har årligt møder med Økonomiudvalget og sidst blev det aftalt, at samarbejdet skulle styrkes.
Med planstrategien som afsæt skal medarbejderrepræsentanter fra forskellige MED-lag nu idégenerere ud fra tanken: Hvordan kan vi gøre vores arbejdsplads bedre?
Hvis nogen af jer går med gode ideer til udviklingen af vores lærerarbejde i Jammerbugt Kommune – både på skolen, i skolevæsenet, i samarbejdet med eksterne samarbejdspartnere mv - så er I meget velkomne til at skrive til chbr@dlf.org – så skal jeg sørge for, at jeres ide kommer med i bunken. I har indtil 1. maj.
Jeg glæder mig til at modtage jeres bidrag!
Planstrategien kan ses her: Kommunalbestyrelsens Planstrategi - Jammerbugt Kommune
 

Emner

Målgruppe